Παραλίες Λιτοχώρου

Είναι συχνό φαινόμενο κατά τους θερινούς κυρίως μήνες, οι επισκέπτες του βουνού των θεών, του Ολύμπου, αλλά και της πόλης των θεών, του Λιτοχώρου, να κατηφορίζουν προς τη θάλασσα και να επισκέπτονται τις παραλίες της περιοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τη Γρίτσα και την Πλάκα Λιτοχώρου, ακτές όπου κυριαρχεί το πράσινο των δένδρων και το γαλάζιο της θάλασσας. Τα καλοκαίρια, έλληνες και ξένοι επισκέπτες κάνουν μπάνιο ή απολαμβάνουν τον ήλιο έχοντας συγχρόνως θέα, απ’ τη μια μεριά την ατέλειωτη θάλασσα του Θερμαϊκού και από την άλλη μεριά τον Όλυμπο.

Ουρανός, ήλιος, Όλυμπος, θάλασσα και ξανά ουρανός και ήλιος… Εναλλαγή χρωμάτων, ιδίως δε όταν ο ήλιος ανατέλλει και δύει, όταν γεννιέται μέσα από τη θάλασσα αλλά κι όταν αργοσβήνει πίσω από τον Όλυμπο. Ξεχωριστές ομορφιές που μόνο εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει.

Ακτή που συνδυάζει βράχια και βότσαλα μέσα σε γραφικούς φυσικούς όρμους και πλατιές χρυσαφένιες αμμουδιές με διάφανη γαλανή θάλασσα. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Όλυμπο και βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια σημαία της Ευρώπης.

Για τη διαμονή σας λειτουργεί μεγάλος αριθμός οργανωμένων camping και επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων. Ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια και εστιατόρια με ποικίλες γεύσεις περιμένουν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες μεσημέρι και βράδυ.

Η περιοχή προσφέρεται για κάθε τύπο διακοπών, καθώς διαθέτει έντονη νυχτερινή διασκέδαση στα πολυάριθμα bar και club με ελληνική και ξένη μουσική.

Απέχει 20 χιλ. από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (κόμβος Λιτοχώρου) και του Σιδηρόδρομου (Σταθμός Λιτοχώρου).

Social Networks